Buku Biarkan Dia Pergi

#1 Best Seller in Motivasi
(80 customer reviews)

RM30.00 RM27.00

Anda jimat: RM3.00 (10%)

Sedar atau tidak, antara perkara yang banyak mengesani hidup kita adalah dengan cerita. Bahkan di dalam al-Quran pun, terlalu banyak ayat yang menggambarkan penceritaan sesuatu kisah. Kerana dengan cerita, ia mampu mempengaruhi. Kerana itu, Irwan Fariz mengarang himpunan cerpen bagi mengesani hati pembaca dengan lebih mendalam agar redha dalam membiarkan sesuatu itu pergi.

Availability: 65 in stock

Pengeposan Pos Laju

Order sekarang & buku dijangka sampai pada 06 Mar 2021

Official Online Store Sentap Press Sdn Bdn

Setiap tempahan buku di store ini akan disemak satu per satu untuk menjamin kualiti yang istimewa. Jika terdapat sebarang persoalan atau permasalahan pada buku yang ingin ditempah, anda disarankan untuk Whatsapp Chat dengan pihak kami sebelum membuat sebarang tempahan.

Untuk pengeposan hari yang sama, sila buat tempahan sebelum jam 12.00 tengahari setiap hari. (Hanya pada hari berkerja, tidak termasuk hari cuti).

Jika anda ada promo kod kupon diskaun, anda boleh tebus kod kupon tersebut semasa di laman Cart ataupun Checkout.

Inilah keadaan stok di gudang buku kami.

postage isbir

postage isbir

postage isbir

postage isbir

Feedback pembaca buku kami yang membuat tempahan online.

testimoni tarbiah sentap

feedback sentap press

Tempahlah buku pilihan anda hari ini dengan selamat dan dijamin berpuas hati.

Weight 0.291 kg

80 reviews for Buku Biarkan Dia Pergi

  1. Liyana

    Alhamdulillah banyak ibrah yang diperoleh syukran Irwan

  2. Liyana

    Alhamdulillah buku biarkan dia pergi banyak memberi ibrah
    Best

  3. NUR ITTRIAH BINTI KHIR ANUAR (verified owner)

    Like srsly, best🥺✊🏼.

  4. NORASHAFIQAH BINTI MOHD (verified owner)

    Asyik membaca, sedar-sedar da separuh buku. Memang terbaik. Teruskan berkayar👍

  5. AyuNajwa

    Best sangat ii💞Semoga terus success💪🏻

  6. Nik ibtisam Darwish

    Alhamdulillah serious best 😍 sangat bermanfaat ❤️ banyak kata kata Yang menarik Dan menyentuh hati sangat recommend 😍❤️

  7. SITI KHADIJAH (verified owner)

    Alhamdulillah serius best dan banyak beri pengajaran dalam kata2 buku tu.. Semoga terus success ❤️

  8. Alisa Aainaa binti Kamsari (verified owner)

    best sgt buku👍.semoga terus berkarya.

  9. Amirul

    Alhamdulillah.. Banyak beri pengajaran dlm buku ni.. ❤

  10. NUR AZWANI BINTI MOHD NOOR (verified owner)

    Alhamdulillah, meanarik jalan cerita dan pengajaran yg disampaikan dalam buku ni, nice work👍🏻👍🏻👍🏻😍😍

  11. NURUL IZZATI BT AHMAD (verified owner)

    Alhamdulillah, sya dh selesai bace buku #BiarkanDiaPergi ☺ jam 1.35 am (28/1)
    Buku ni serius best, banyak pengajaran yang dapat diambil, banyak quotes, dan kata2 dari irwan yang sangat menyentuh🥺👍 tq irwan hasilkan buku ni.. Semoga trus success irwan✨❤

  12. NURATIQAH BT AZMI (verified owner)

    Alhamdulillah dah habis baca tepat jam 2:00 am 😅 saya suka cara penyampaian dlm buku ni ☺️ memang sampai sngat ke hati 👍 bnyak memberi ilmu yg bermanfaat. Teruskan berkarya. Love it 👍☺️

  13. Azim

    Alhamdulillah… Semoga terus berjaya dlm menghasilkan buku2 yg membawa manfaat dan kebaikn pada kita

  14. Hafizah Othman (verified owner)

    alhamdulillah byk manfaat drpd buku ni..in love sgt dgn quotes yg ada🙌tpi sy order 2 buku yg sampai 1 je😣💔

  15. NURAFIQAH IZZATI BINTI NORDIN (verified owner)

    Alhamdulillah buku biarkan dia pergi banyak memberi pengajaran kepada pembacanya ☺️,sebak bila baca😢 dalam x sedar air mata mula membasahi pipi Allahurabbi

  16. Affrina Madihah (verified owner)

    Alhamdulillah, SEMUA ORANG WAJIB BELI BUKU NI ! 🥺

    Byk manfaat ! quotes ! puisi ! im fall in love with all of thatt , really ! thankyou irwan for this book #biarkandiapergi🌧️

    Semoga lebih ramai yg dpt manfaat ! 💗

  17. Dakwahhh Dailyy

    honestly cerpen 1 mampu membuatkan hati ini menangis 🥺 really fall in love dgn ukhuwah diorg huuu~~ tahniah IRWAN ! tahniah TS

  18. MARYAM MAHIRAH BINTI MAZLAN (verified owner)

    Buku Biarkan Dia Pergi ni, ada banyak pengisian, dan banyak isi yg boleh dikongsikan. Boleh dijadikan pengisian tazkirah, dan usrah.. Even dah habis baca, still akan bukak balik pada waktu2 yg sesuai di kemudian hari, bila kena dengan keadaan semasa. Terima kasih untuk nukilan ini.

  19. Nur Nafisha Uzma

    Alhamdulillah buku BIARKN DIA PERGI sngt² berkualiti. Suka sngt bca buku ni kalau bca bnyk kli pon x kkn jemu, ayat yang digunakan dlm buku ni sngt sngt mendalam. Simple but deep. Setiap satu muka surat yg dibaca pasti ada pesanan yg ana dapat. Setiap pesanan yg ada dlm buku ni jujur ianya sngt² sedih mengalirkn air mata. Topik pling saya suka ialah topik 2. Mmng bnyk ana mengalirkn air mata dlm topik tu. Bnyk ana pelajari. Bersyukur sngt² sb dpt grab buku BDP ni. InsyaAllah semoga ap yg dipelajari dpt diamalkn. Terbaik tarbiah sentap is the best buku² diorang x pernah x power… Best power dn amazing💟

  20. Azeem Razali

    Alhamdulillah, sangat bermanfaat.

  21. Fatin Nabeeha Binti Azmi

    Tak sabar pesta buku, and puisi is one of my favourite thing! Gonna grab this book asap!

  22. NUR RAHIMATUL ASYIQIN BINTI HAMIRUDDIN (verified owner)

    Tahniah akhi irwan.. Terima kasih Sangat bermanfaat..

  23. Nur Fashya Yasmin

    Alhamdulillah, sangat bermanfaat

  24. Aidil Syahir

    Allhamdulillah

  25. zuhayra irdina

    Alhamdulillah sgt bermanfaat👍

  26. KHAYRA AQILA BT YUSNIZANDIE

    Alhamdulillah ,banyak manfaat yg dpt dripada buku BDP😍😍

  27. Hasmizah (verified owner)

    Alhamdulillah, saya baru sahaja menerima buku Biarkan Dia Pergi. Walaupun Baru baca separuh, banyak ilmu yang dapat dikongsi, quotes yang menarik Dan menyentuh hati, serta serba sedikit dapat memberikan pengajaran kepada pembacanya. Terbaik pihak Tarbiah Sentap, semoga terus maju Dan dapat memberi manfaat kepada semua.

  28. nabihah

    Alhamdulillah , penyampaian jalan cerita cerpen yang sangat menyentuh hati dan senang difahami . Bnyak penulisan puisi dan quotes yang penuh puitis 🙂 . terus sebarkan manfaat TS // and.. btw , korang boleh dapatkan buku ni as hadiah untuk kawan kawan atau pun bahan bacaan diri sendiri okiyss!

  29. Nur Aishah Ruslan

    Alhamdulillah…buku penulisan irwan Fariz nii adalah buku yg paling sy x sabaq nak baca… sampai2 jaa dpn umah terus balut then baca smbil on instrumental…oh..sungguh menenangkan…tambah lagi dgn begitu puisinya penulisan buku Irwan nih…mmg taste ulat buku cm sy nih…sy pon mengilodakan Irwan fariz ni sbgai penulis buku yg hebat…sy pon penulis buku juga…harapnya dptlah berkolaborasi dengan Irwan dan TS satu hari nanti…so KPD sesiapa yg xdptkan buku nii…pergi tekan button buy ke add to cart ke…yg pasti dptkan buku nii…love it so much…moga terus sukses yah Irwan dan TS…salam hangat drpd sy…

  30. DURAR INSYIRAH BINTI MOHAMMED HASSANUDDIN (verified owner)

    buku ni best sangat….tak berhenti air mata mengalir kat pipi,tak tahu knp…first2 dpt tu ingt ke nak tgk2 je,skali bace smpai habis trus.Alhamdulillah dapat bnyk sgt pengajaran and quotes yg best2……teruskan berkarya..

  31. DURAR INSYIRAH BINTI MOHAMMED HASSANUDDIN (verified owner)

    bila baca buku ni memang x sah kalau pipi x basah…..alhamdulillah buku ni sgt best dan teruskan berkarya

  32. Asiah pefzer

    Alhamdulillah,setelah bermacam rintangan yang dilalui akhirnya dapat beli buku irwan…syukur

  33. Ain Suraya

    Waktu buku ni first2 sampai, terus koyak je balutan dia sebab Tak sabar sangat nak baca memandangkan irwan fariz penulis bukunya🤭. Dan ianya memang tidak mengecewakan dan menepati cita rasa saya. Buku ni best sangat.. Sangat mengetengahkan konsep persahabatan dan segala macam pengajaran yang lain. Terima kasih kepada penulis kerana membuat buku yang sangat bagus dan bermanafaat.

  34. _nur.azarieynaa

    Buku biarkan dia hadir nih sngat2 menarik untuk dibaca..series..banyak mesej yang kita dapat baca buku nih.. Sangat2 bermanfaat untuk pembaca😍 and baca buku nih tak boring tau sbb dye bnyak topik😍 and the best part masa baca buku nih cerpen sbb segala suka duka dikongsikan dalam cerpen☺ seriously twk rugi dapatkan buku nih…memang terbaik👍👍👍 rugi kalau korang lepaskan peluang untuk dpatkan buku motivasi yang menarik mcm nih…so jom dpat kan👌☺

  35. Alia

    Buku ini banyak menyentuh jiwa untuk kebaikan. Susunan kata yang indah malah mudah difahami.

  36. Aisyah Solehah

    MaShaAllah Subhanallah Allahu akbar.. Saya baru baca part cerpen, tapi sgt2 best boleh byg apa yg berlaku, nak2 masa part korang hadiahkan Dron dkt abg Aidil sbb sblm ni prnh tgk vid kejadian tu.. Semoga sinar saga terus memberi manfaat buat kita.. InsyaAllah.. Teruskan berkarya abg Irwan. Semoga Team TS sentiasa dlm lindungan dan jagaan Allah.. آمين

  37. Abid Aziz

    Alhamdulillah,Best sangat banyak motivasi dalam buku ni

  38. SITI NORHAFIZA BINTI MOHD

    Alhamdullilah, best sangat buku ni,,motivated sgt

  39. Auni Nabihah bt Kamarul Zaman

    Alhamdulillah, banyak manfaat yang kita bole dapat dengan membaca buku ni👍🏻

  40. Naurah Safia

    X sabar nak baca buku ni.. inshaaAllah brli buku ni❤️❤️❤️🌹

  41. Nurbadariah

    Alhamdulillah….intipati buku yang sangat bermanfaat dan menyentuh hati pembaca.. Masya-Allah terbaikk…moga sukses Irwan. 👍

  42. ain hazirah

    Alhamdulillah. dapat jugak beli

  43. hazirah

    alhamdulillah bermanfaat

  44. Siti Nu’ur Khadijah binti Mohamad Said

    Assalamualaikum🥰Alhamdulillah,in a day dah habis baca..sebab betul2 menusuk lah ke dalam hati..terlalu banyak manfaat yang dah dicurah ke dalam isi2 buku tersebut..Alhamdulillah,diri pun dah kembali bersemangat untuk teruskan perjuangan😊apa2 pun,Jazakumullah Irwan atas perkongsian melalui buku.moga dapat keluarkan buku lain yang juga boleh memberi manfaat kepada kami supaya lebih dekat dengan Allah….wassalam

  45. Nurul Ahidah (verified owner)

    alhamdulillah buku yang dibeli selamat sampai dan dalam keadaan baik.alhamdulillah semoga buku ini memberi manfaat untuk anak saya terus memotivasikan diri…in shaa allah

  46. NUR SYAHIRAH BINTI ANUAR

    Alhamdulillah,penulisan yang sangat menarik hati pembeli dan cover yang sangat cantik.

  47. NOOR NABILAH FATIN BT ZAMRI (verified owner)

    Assalamualaikum.
    Alhamdulillah, tsumma alhamdulillah, buku Biarkan Dia Pergi ni dah sampai pada tangan sahabat baik saya dalam keadaan yang sangat baik, kemas elok balutan. Sebenarnya saya pilih buku ni secara random dan memang belum baca atau beli sebelum ni. Cuma rasa nak hadiahkan sahaja dulu pada sahabat baik saya sebab masih ada buku ts lain yang belum selesai dibaca. Dan sahabat baik zaman sekolah yang saya dah lama x jumpa ni gembira sangat sangat dapat buku ni! Sedih yang gembira, terharu katanya sebab Allah izin saya pilih buku ni untuk hadiahkan pada dia. Kena sangat dengan situasi dia sekarang katanya. Ma shaa Allah! Doakan buku ni bermanfaat untuk sahabat baik saya ya! Terima kasih tarbiah sentap, terima kasih penulis, moga Allah redha dengan korang dan luaskan lagi dakwah team ts. Allahumma Aamiin!

  48. Nurashikin

    Assalamualaikum saya suka sangat dgn buku buku dari tarbiah sentap sangat memberi manfaat. Terima kasih alhamdulillah terkesan sgt dalam hati.

  49. Siti Nur Syazana

    masyaAllah penulisan yang sangat padu dan bermanfaat✊ banyak pengajaran yang ada dalam buku Biarkan Dia Pergi. Syukran jazilan 👍

  50. NURUL FITRIYATI

    Banyak manfaat bku ni..best sangat..korang kena beli tauu

  51. Aqilah

    Buku Biarkan Dia Pergi ni sangat best✨✨Isi Yang sangat ii bermanfaat 👍 suka sangat baca Buku Biarkan Dia Pergi ni🥰.. Penulisan Daripada Saudara Irwan Fariz Memang Paduu👍👍 Terima Kasih ✨🤍

  52. Muhammad Arif bin Sodin

    Buku motivation yg baik🤗🤗🤗

  53. hamizatul syifa’

    alhamdulillah akhirnya dapat jugak beli…buku nmpk menarik..saya harap dapat memberi banyak inspirasi untuk saya dan org yg di luar sana..dapat juga improve diri untuk menjadi yg lebih baik dan meletakkan allah yg pertama dlm apa jua keadaan

  54. Nabilah binti Azhari (verified owner)

    Alhamdulillah, buku sudah selamat sampai ke tangan saya, saya sudah baca separuh dan banyak manfaat yang telah saya dapat. Terima kasih!

  55. Nur Afiqatul Fatin (verified owner)

    Alhamdulillah, best sangat buku ni! Sangat bermanfaat. Kata kata yang menusuk ke hati 🥲 Terima kasih buat penulis buku ini, Irwan Fariz. Teruskan berkarya ya!

  56. Ikhmar Suffia

    Manis mulut menutur bicara, kalam Tuhan peneman bicara.

    بسم الله الرحمن الرحيم✨

    Biarkan Dia Pergi,seperti mudah menuturkannya tetapi amat sukar melakukanya. Namun, buku ini mengajar aku erti berusaha melepaskan sesuatu yang buka milikku. Cerpen yang sangat bermakna walaupun ada jenakanya, di dalam jenaka ada juga penyampaian nasiatnya. Masha Allah.

    Buku ini sangat sesuai untuk mereka yang berusaha melepaskan dirinya yang dahulu. Puisi dan kata-kata didalam buku ini amat menusuk hatiku. Alhamdulillah diberi peluang membaca buku yang banyak maknanya ini.

    Buat kamu yang sedang struggle mengubah hidup, dapatkanlah buku ini sekarang.

    Go grab yours now!

  57. Nooraina Anuar

    Pengisian yang menyentuh hati

  58. Kamarul Zaman

    Alhamdulillah, bila baca buku ni sangatlah memberi impak yang berbeza. Buku ni banyak memberi perubahan yang berbeza. Pengisian di dalam buku ini sangatlah bagus.

  59. Muhammad Syafie

    Buku ini memang best Dan memang bermanfaat

  60. Ainul wafa’

    Buku nie banyak ilmu dan manfaat. Pengisian di dalam buku sangat bagus 👍 sesuai untuk jiwa remaja 😊

  61. NURAIN ASYIQIN BINTI MUHAMAD

    Alhamdulillah, banyak ilmu yang bermanfaat saya dapat.

  62. SITI NUR SHUHADAK BINTI AHMAD SHUKERI . (verified owner)

    Alhamdulillah.. Banyak ilmu dan manfaat saya dapat. Dan saya bersyukur kerana dapat memberi semangat kepada saya..

  63. Nooraina binti anuar (verified owner)

    Alhamdulillah baru beli & dh baca separuh tapi banyak ibrah yg diperolehi, susunan kata yg penuh hikmah, smoga terus brjaya dlm mnghasilkn karya seni yg mnyentuh hati pembaca lgi

  64. Nur Qasrina binti Hazizi (verified owner)

    Alhamdulillah, banyak manfaat yang ada dalam buku ni. Walaupun belum habis lagi baca, kesemua kata kata tu tersentuh dalam hati saya, buku ni bagus sangat👍🏻part sedih dia sedih betul betul, part lawak dia punya lawak pun sampai, mula mula tak percaya dapat beli tapi Alhamdulillah..bersyukur sangat sangat, tahniah Irwan akhirnya dapat juga keluarkan buku ni☺

  65. Anis Liyana

    Buku ni banyak sangat manfaat, rugi sapa yang tak baca. Pengunaan ayat dia memang sampai terus dalam hati. Dan suka cara penulis kaitkan Alam dengan diri kita 👍🏻. Banyak pengajaran yang kita dapat dari buku ni.

  66. NURAIN ASYIQIN BINTI MUHAMAD

    Alhamdulillah, buku ni sangat bermanfaat. Banyak pengajaran yang saya dapat dan positive vibe. Servis seller pun okey alhamdulillah. Semoga terus keluarkan buku motivasi yang lagi best2 lepas ni yaa✨

  67. Nurul Amera Binti Abdul Rashid (verified owner)

    Alhamdulilah buku yang saya beli baru sahaja sampai. tak sabar untuk membacanya. tujuan saya saya beli untuk mendapatkan kata-kata yang positif dan dapat memberikan saya semangat dalam melakukan perubahan dan dapat mengharungi cabaran dengan hati yang tenang dan mendapat redha dari Allah. terima kasih kerana telah menulis karya ini.

  68. Aida Natasha Azmi (verified owner)

    BIARKAN DIA PERGI…just simple..tapi disebaliknya susah sangat nk lepaskan semua tu.. alhamdulillah, dengan adanya buku ni..dapat membantu sedikit sebanyak untuk berubah..banyak sangat motivasi, kata-kata semangat.. sesuai sangat untuk sesiapa yang tengah down..i love it..buku ni juga dapat membantu untuk kita sentiasa letak pengharapan yang tinggi pd Allah.. alhamdulillah..semoga buku ni juga menjadi asbab utk lebih dekat dengannya ❤️❤️

  69. Hzwani (verified owner)

    Alhamdulillah… buku ni byk memberi kesan kpd saya

  70. A.R (verified owner)

    Alhamdulillah .. best sgt buku nihh and mmng sesuai untuk org yg nk move on dri sesuatu yg sekian lma membelenggu diri. So bnyak lah kata kata yg boleh membakar semangat seseorang.. Overall mmng best.. Sumpah rugi klu x beli bku biarkan dia pergi nih…

  71. Noreen Darwisyah (verified owner)

    Buku baru sahaja tiba,namun keinginan untuk membaca membuak-buak✨.Penulisan yg penuh dgn kata² hikmah dan sentiasa memberi inspirasi kepada diri untuk terus menulis menyebarkan seni Dakwah.Terima kasih byk penulis dan juga team TS yang menyumbang kepada pembukuan,pengeditan,pembungkusan,penghantaran & semuanya☺️Moga Allah membalas segala titik peluh kalian dengan keberkatan ameen in syaa Allah.

  72. 😊❤️

    Seriously best sangat sangat sebenarnya Rasa macam impossible untuk Beli buku ni tpi dengan izin Allah Allah hadirkan hamba yg sangat baik hati dye belanja sy buku ni Alhamdulillah buku ni tak menyesal Beli , serious best gilee this is my fav book buku ni bukan 100% sedih tpi dye campur sedih , lawak , terbaru , motivasi diri sangat sangat padat Dan bermanfaat 🌧️

  73. zakiman (verified owner)

    alhamdulillah, bnyk memberi ibrah

  74. NUR ATHIRAH NAIM BINTI ZULKIFLI (verified owner)

    Tak sabar rasanya nak tunggu buku ni sampai pada saya…

  75. ❤️✨ (verified owner)

    Alhamdulillah, sempat grab buku ni pada PBTS 2.0 klinii, belum smpai pada syaa tpii bru baca sinopsis dan skit2 apa yg ada dlm buku ni dekt ig Irwan pun dptt rsa best sgtt bukuu nii, kataa2 yg simple dan mudah difahami tpii sgt mndalam dan smpaii dlm hati para pembaca. Sangat bermanfaat, x sabar nak tggu buku ni smpai kpda syaa. Sejujurnya saya mmg sukaa semua buku keluaran TS, sangatt bermanfaat n memberi kesan khususnya pada remaja pada zaman kinii. Memang recommend semua buku keluaran TS, kalian semua ptutt dapatkan yaa!! Semoga trus maju jaya team TS dan dipermudahkan urusan dalam menyebarkan dakwah🤲❤️

  76. AHMAD NAZIFI SHAUQI BIN MOHAMMAD HANIFF (verified owner)

    Memang trbaik bku ni… Menyusup di kalbu.. Rugi sapa yg x dpatkan buku ni

  77. SITI MERIAM

    Alhamdulillah banyak manfaat dlm buku ni 🙂

  78. Hikmah Binti Alias (verified owner)

    Wahhh,, buku dah sampai dan x sabar utk baca🤩huhuhu. Daripada review yg saya baca saya yakin buku tulisan irwan betul2 best.. nnti dh baca sy bagi review lagi ok. Hehehe.. tapi apa yg saya yakin sekarang ni sy x sabar nak balik rumah utk baca buku🥺
    #tungguhujungminggu

  79. AINUL HUDA BINTI MOHAMAD ZAKI (verified owner)

    Assalamualaikum… Alhamdulillah.. kerana diberi peluang untuk membeli buku ini .. terima kasih juga kpd pihak tarbiah sentap kerana membantu menguruskan pemprosesan buku Saya..walaupon Saya belum menerima buku ini..tapi Saya dpt rasakan yg buku ini dpt memberi motivasi yg baik kpd Saya untuk menjadi org yg lebih baik daripada sebelum ini…aminn

  80. S🍁 (verified owner)

    Alhamdulillah, dapat beli juga sebuah buku motivasi dari tarbiah sentap. Dah lama tak beli buku dari TS sbb makin hari pun sye busy. Walaupun buku masih belum sampai, tpi saya rasa penulisan Irwan sangat mantap kerana beliau juga selalu memberikan kata-kata di laman sosial beliau . Memang mantap tak sabar nak tunggu buku ni sampai ! Cara pengurusan tarbiah sentap juga sangat bagus dan keluaran buku-buku mereka juga sangatlah menarik tak pernah kecewa bila membelinya. Terima kasih tarbiah sentap!🦋❤️

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
My Cart