Buku Aku Ada Allah

#1 Best Seller in Komik
(13 customer reviews)

RM23.00

Out of stock

Official Online Store Sentap Press Sdn Bdn

Setiap tempahan buku di store ini akan disemak satu per satu untuk menjamin kualiti yang istimewa. Jika terdapat sebarang persoalan atau permasalahan pada buku yang ingin ditempah, anda disarankan untuk Whatsapp Chat dengan pihak kami sebelum membuat sebarang tempahan.

Untuk pengeposan hari yang sama, sila buat tempahan sebelum jam 12.00 tengahari setiap hari. (Hanya pada hari berkerja, tidak termasuk hari cuti).

Jika anda ada promo kod kupon diskaun, anda boleh tebus kod kupon tersebut semasa di laman Cart ataupun Checkout.

Inilah keadaan stok di gudang buku kami.

postage isbir

postage isbir

postage isbir

postage isbir

Feedback pembaca buku kami yang membuat tempahan online.

testimoni tarbiah sentap

feedback sentap press

Tempahlah buku pilihan anda hari ini dengan selamat dan dijamin berpuas hati.

Weight 0.3 kg

13 reviews for Buku Aku Ada Allah

  1. Puteri hilma shamira bt baginda samad

    Buku komik ini adalah buku pertama yang saya baca yang boleh dikatakan lain dari lain. Dimana komik ini mengaitkan tentang islamik. “Aku ada Allah” adalah menceritakan bahwa kita masih mempunyai Allah walau sedih, walau kita jatuh tersungkur, walau disulam bahagia, Allah ada menemani kita disaat kita tidak tahu. Buku ini dikatakan buku yang memberi semangat juga dimana “bila kau terlalu terpengaruh dengan dunia yang sementara ini, kau takut nak terima hakikat yang kau lemah, “kau perlu ingatkan diri ini bahwa kau masih mempunyai Allah”. Allah itu sangat baik. Allah beri kita 10 nikmat bersyukur. Dan antara utama syukur yang kau perlu hargai adalah Allah masih memberi kau peluang untuk bernafas pada hari ini dengan memperbaiki diri kau ke arah baik.
    Antara nota penting yang saya highlight ialah “muhasabahlah wahai diri, rezeki dan peluang itu dari Allah SWT. Kita hanya mampu merancang. Allah mahu lihat sejauh mana kita bersyukur dan redha dengan ketentuannya.

  2. Safa.Nizman

    Alhamdulillah dpt beli buku Aku Ada Allah ni masa open pre-order mac thn lalu. Alhamdulillah dh byk kali ulang baca, mmg terbaik. Penulisannya lembut tetapi menusuk hati. Bahasa yg diguna sgt indah, puisi pembuka setiap bab itu sudah membuktikan nasihat yg akan digambarkan dlm kisah bab itu. Mmg terbaik dan menarik lukisannya. Bgi saya mmg x ada sbrg ketidakpuasan ketika baca buku ni, jadi sy x jumpa la yg mana perlu dibaiki. Haha. Harapnya buku azeem yg seterusnya boleh lah tebalkan dan padatkan lagi jln ceritanya. Apapun mmg terbaik lah semua buku Tarbiah Sentap.

  3. Irwan Fariz

    Alhamdulillah bermanfaat dan lukisan tak mengecewakan. Dari bab 1 sehinggalah bab 8, kesemuanya terkandung isi yang membawa kita menyelam mengenal diri semula. Hampir setiap bab kena dengan situasi hidup. Barakallah pada pelukis/penulis. Anta memang padu dan comel๐Ÿค.

  4. Nur Assykin binti Jamhari

    Alhamdulillah, dah lama saya nakkan buku ni dan akhirnya dapat juga beli. First of all, ini adalah kali pertama saya tertarik dengan buku yang jenis komik disebabkan oleh genre dakwah yang diketengahkan. Lepas baca buku ni, saya rasa sangat sedih sebab terlalu banyak yang Allah bagi, tapi saya sendiri tak perasan sebab buku ni banyak menyedarkan saya yang semua ini semua milik Allah dan semua adalah kerana Allah. Komik ni jugak sangat cantik cover dia, tu yang membuatkan saya tertarik nak beli. Lukisan pun Masya Allah cantik belaka. Betullah tu, walau apa jua keadaan kita, kita kena ingat bahawa Kita Ada Allah. Jadi, komik ni memang sebuah cerita yang dapat membuatkan saya refleksi diri. Semoga kita semua istiqamah menuju jalan yang Allah redhai. Amiin yrb.

  5. Nur Assykin binti Jamhari

    Alhamdulillah, dah lama saya nakkan buku ni dan akhirnya dapat juga beli. First of all, ini adalah kali pertama saya tertarik dengan buku yang jenis komik disebabkan oleh genre dakwah yang diketengahkan. Lepas baca buku ni, saya rasa sangat sedih sebab terlalu banyak yang Allah bagi, tapi saya sendiri tak perasan sebab buku ni banyak menyedarkan saya yang semua ini semua milik Allah dan semua adalah kerana Allah. Komik ni jugak sangat cantik cover dia, tu yang membuatkan saya tertarik nak beli. Lukisan pun Masya Allah cantik belaka. Betullah tu, walau apa jua keadaan kita, kita kena ingat bahawa Kita Ada Allah. Jadi, komik ni memang sebuah cerita yang dapat membuatkan saya refleksi diri. Semoga kita semua istiqamah menuju jalan yang Allah redhai.

  6. Nurin Imannina

    alhamdulillah buku sampai dengan keadaan yang baik

  7. Ahmad Muaz Bin Ahmad Fauzi Hilmi

    Watak di dalam buku ini menggunakan artis tarbiah sentap seprti ustaz adnin, norhafiz irwan dan lain lain walaupun kelakar tetapi mempunyai isi yang sangat padat dan islamik.saya memang suka komik lepastu tarbiah sentap keluarkan komik pulak confirm lah saya beli saya dah ada lukisan tarbiah dan pickup line dakwah

  8. Nurul farah izzati suharto (verified owner)

    Laju lah tarbiah sentap ni buat kerja.. Dah lah siap bagi video lagi cara nak tempah buku.. Diskaun buku pun dia orang bagi berkali ganda gais.. Coupon pun ada.. Apa apa pun terima kasih tarbiah sentap sebab dah buat service yang terbaik untuk kami.. Dan memudahkan kami nak beli buku.. Tarbiah sentap memang terbaik..

  9. Ahmad Muaz Bin Ahmad Fauzi Hilmi

    Buku ini sangat bagus untuk semua peringkat umur sebab ia menunjukkan mesej dakwah dengan menggunakan artis tarbiah sentap seperti irwan dan norhafiz sangat lawak tapi bermanfaat

  10. NUR KHAIRUL FATINI BINTI KHAIRUL AHKAM (verified owner)

    Alhamdulillah…setelah sekian lama saya ingin membeli buku ini… Akhirnya saya dapat juga.. saya tak tahu kenapa saya nak sangat buku ni.. walhal dengan melihat tajuk ini sahaja terus saya ingin memilikinya…. saya bertekad nak dapatkannya.. alhamdulillah, dengan pesta buku ini diadakan…. barulah saya berkesempatan untuk saya memiliki buku ini… Saya doakan semoga Allah sentiasa mempermudahkan urusan Tarbiyah Sentap sepanjang pesta buku ini diadakan dan pada hari hari yang akan mendatang InsyaAllah,amin.
    Saya juga menanam azam untuk mengumpulkan semua koleksi buku keluaran Tarbiyah Sentap. Memang terbaiklahh… Semangat Tarbiyah Sentap!!!

  11. Samirah bt mohd nor al-baihaqi (verified owner)

    Ini buat pertama kalinya saya membeli karya Azeem.Tajuk nya membuat saya teringat apa2 yang kita lalui ,susah ke senang ke.Allah always with us.Dia ada sentiasa dengan kita.Even kita lupa sekalipun,tapi dia tetap memberi rahmat dan kasih sayang kepada kita.Insya allah dengan ada buku ini akan memberi kesan yang lebih mendalam lagi.Saya sangat minat tarbiah dalam bentuk komik ni,sbb dia menarik,ada kartun gitu.Apa-apapun terima kasih kepada pihak Tarbiah Sentap kerana mengadakan PBOTS ni dan terima kasih kepada Azeem kerana telah mengeluarkan karya yang padu ni.

  12. NUR SAHIRA LIYANA BINTI ROSLI (verified owner)

    Really recommended ๐Ÿ‘๐Ÿป
    First time beli buku komik mcm ni.
    Sangat bagus & banyak mesej yg diperolehi.
    Tahniah penulis & pihak TS, semoga terus memberi manfaat kpd lebih ramai org ๐Ÿ˜Š

  13. Nur Farizah Baharudin (verified owner)

    Alhamdulillah sampai dalam keadaan yg baik. Content komik yg sgt menyentap jiwa. Terima Kasih

Add a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0
My Cart